Tretze anys en flames

Tretze anys en flames

I de sobte, finals ja de novembre! Amb l’emoció d’una nova edició del Festivern en tombar la cantonada. Com qui no vol la cosa ja han passat 13 anys des de la primera edició d’aquell Festivern a Pedreguer (Marina Alta) el cap d’any de 2004. Aquell any, Obrint Pas, Brams, La Gossa Sorda i Pirat’s Sound Sistema ompliren de festa i música el nostre escenari. Naixia així el festival d’hivern de les comarques centrals valencianes, un festival que reunia música, llengua, festa i cultura al voltant de la Nit de Cap d’Any. Festiverners i festiverneres: un any més l’aventura continua i una edició més tornem a liar-la al poble que gustosament ens ha acollit a les últimes edicions: Tavernes de la Valldigna. Perquè, després de dotze edicions, la flama del Festivern continua emocionant-nos com el primer dia. I és que el Festivern és molt més que uns dies de festa, concerts, esport, xerrades o cultura popular. És l’hora de cremar les penes i carregar les piles per al nou any. Com ja és tradicional, el festival d’hivern de les comarques centrals valencianes s’allargarà des del dia 29 de desembre fins a ben entrat el 2018. Com a cada edició, desitgem anar una miqueta més enllà, fent una forta aposta per oferir-vos una completa i diversa agenda, atenent a les propostes musicals d’actualitat, els nous projectes emergents o la vibrant i heterogènia escena musical en la nostra llengua. Com sempre, parem especial atenció al panorama musical valencià -l’emergent i el consolidat-, amb un moment força interessant pel que respecta a la diversitat i qualitat; i alhora us acostem propostes arribades d’altres terres: Galicia, Castella, Euskal Herria, França,… Però, sobretot, esperem comptar amb vosaltres: festiverneres i festiverners, vinguts d’arreu dels Països Catalans i més enllà que encendreu les nits de Tavernes, omplint amb colors, màgia i festa els seus carrers.

 

Viu el Festivern sense sexisme

Un any més tornem a incidir en una de les problemàtiques que sacsegen la societat, i per extensió els espais de festa juvenils, ambients d’oci alternatiu,… Parlem de les actituds i agressions de caire masclista i/o LGTBiQfòbica. Conscients d’aquesta greu problemàtica, volem recordar que:

  • No es toleren actituds sexistes, homòfobes ni trànsfobes.
  • Les bromes o acudits sobre les identitats i orientacions sexuals no estan admeses. Ni la roba ni la forma de ballar et donen dret a assetjar a ningú.
  • Tracta les persones amb respecte, res no justifica cap tipus d’agressió o menyspreu.
  • Sigues qui vols ser. Expressa la teua identitat i orientació sexual lliurement. Els estereotips també són violència masclista.
  • Respecta un NO per resposta encara que hagen coquetejat amb tu. NO és NO, i no cal donar més explicacions.
  • No forces cap persona a fer res que no vulga fer. Viu la festa amb respecte, cura i feminisme.
  • Si alguna persona t’agredeix, si vols info o si observes alguna d’aquestes actituds, pots adreçar-te al Punt de Suport i Seguretat Feminista, l’espai d’acompanyament davant agressions sexistes que trobareu al recinte-. O també podreu cridar al telèfon que activarem per a aquest tema durant els dies del Festivern.

 

Festa i respecte

Volem fer extensible aquesta actitud positiva i de respecte total en la convivència quotidiana del Festivern. Per això, no es tolerarà cap manca de respecte cap a l’entorn, espais, instal·lacions. Les persones que no respecten l’entorn i embruten l’espai sense trellat seran expulsades. Hi ha contenidors, hi ha bosses de brossa. Retorna-li al poble l’espai que utilitzes en el mateix estat en què el poble ens l’ha deixat.

Un any més el Festivern agraeix molt a l’Ajuntament i tot el poble de Tavernes la bona acollida i tracte cap a les festiverneres i festiverners que cada any aterren al poble. Els i les festiverneres són gent respectuosa, lluitadora i festera com la que més. Sense respecte i trellat no hi ha festa. Gaudeix del Festivern amb respecte cap a l’entorn, cap a les veïnes i veïns de Tavernes, cap a les persones que estan treballant a les diferents àrees o actuant, així com cap a la resta de festiverneres i festiverners.