Tesa

Tesa

Tesa és una rapera del poble d’Almussafes (València) amb un estil únic que l’ha portada a liderar una escena urbana valenciana en constant creixement i expansió. La seva música, que mescla hip hop clàssic amb música electrònica i altres influències urbanes, parteix de tres constants fonamentals: Arrels, Feminisme i Festa

L’any 2017 Tesa va debutar amb el disc Al Tesa produït per Loren D, que la va posicionar entre les artistes més imprescindibles i respectades del País Valencià. Aquest 2019 publica el seu segon treball, que es titula Rural i que sota la producció de Mark Dassousa, aborda amb el seu talent i destresa habituals estils com rap, música tradicional i, en aquesta ocasió, molta música electrònica. Com és habitual, el flow de la valenciana tracta temàtiques com la llengua, la lluita del poble i altres sorpreses que es descobreixen amb la seua escolta.

“Dones” (Al-Tesa) reivindica la necessitat del feminisme i clama consignes potents junt a altres raperes de l’escena com Jazzwoman o Eryfukksia.  La cançó compta amb més de 400.000 reproduccions entre Youtube i Spotify i ha segut inclosa en nombrosos materials audiovisuals com la banda sonora de “Les del hockey” (Merlí, 2019) inclosa a plataformes com Netflix. Altres cançons que reivindiquen directament el feminisme són “La matança de Tesa” on es reivindica a cop de reggaeton l’espai de la dona en la festa,  “L’escenari és nostre”  col·laboració amb Pupil·les centrada en el paper de la dona en la música. També trobem “T’enteras?” o “Pussy power”, tots ells temes plens de reivindicacions. També intenta posar les coses al seu lloc amb “El amor no duele” col·laboració amb La Prima de Machete en Boca  on es desterren tòpics de l’amor romàntic.

“Ràbia” (Rural) ens porta frases com “diuen democràcia a policia encadenant urnes”, un cant contra el feixisme fruit dels incidents ocorreguts a València el 9 d’octubre valencià i del l’1 d’Octubre català. En esta cançó es reivindica la llibertat d’expressió i  es critica la impunitat amb que certs sectors socials actuen al nostre país. En aquesta apartat s’inclouen altres temes com “La cultura del jo” o “Fuck the System” on s’advoca per la germanor i  l’abandonament dels principis individualistes i neoliberals que ens governen.

Per altra part, la defensa de la llengua és una constant en la música de Tesa: “Rebesnéts del tio Canya” (hereva de la lluita dels cantautors de la Nova Cançó) o “Qui estima la seua llengua” (on col·labora amb un dels cantants d’Al-Tall, Vicent Torrent), donen una bona mostra d’això. Parlen de l’estima a la terra, de la identitat com a poble on es nombren a referents com Maria Mercè Marçal o Vicent Estellés.

 

Tesa aborda amb el seu talent i destresa habituals estils com rap, música tradicional i, en aquesta ocasió, molta música electrònica. Els seus directes no deixen indiferent amb ningú. Compta amb LorenD, un referent del rap al País Valencià, com a DJ als seus directes i una trupe espectacular. Molta força i un gran sentit de l’humor. El seu segon disc, Rural (Halley Supernova) acaba de guanyar el Premi Ovidi a Millor disc de hip hop i electrònica 2019. A ben segur que botarà foc al Festivern!

 

 

 

DIUMENGE 29 de DESEMBRE.
Més info: Tesa