Soziedad Alkoholika

Soziedad Alkoholika

Soziedad Alkoholika va néixer l’any 1988 a Vitòria. Els seus fonaments bàsics sempre han sigut la potència i la velocitat, mostrant en les seues composicions un ampli i variat ventall d’influències marcades pel seu particular estil. Lletres corrosives i explícites, repletes de compromís social i denúncia directa han sigut una dels seus principals característiques. Aquesta irreverent actitud els ha implicat no pocs problemes amb la justícia, promoguts des dels sectors més conservadors.

Des del començament de la seua formació com a banda, no han deixat indiferent a ningú. Van arrasar amb la seua primera demo Intoxikazión Etílica en la qual combinaven una força i velocitat inusuals fins llavors. Però va anar en 1991 amb el seu primer LP Soziedad Alkoholika quan aconsegueixen sorprendre la crítica especialitzada i atrauen a una gran quantitat d’adeptes de tot tipus de músiques dures. El seu primer treball oficial trencava les barreres que molts creien insalvables entre estils tan definits com el punk i el metall, la qual cosa va suposar un autèntic revulsiu per a l’escena. Com no podia ser d’una altra manera, el seu primer LP es va convertir quasi a l’instant en tot un clàssic del crossover.

Al cap de pocs anys, sense deixar d’oferir concerts i després de publicar dos EP’s i el seu segon LP, creen en 1995 el seu propi segell discogràfic independent, Mil A Gritos Records. La primera referència que editen aquest mateix any és el seu tercer llarga duració Rates, aconseguint de nou sorprendre a tots amb un cuidat so però mostrant-se més contundents que mai. A partir de llavors editen quasi tot el seu material a través del seu segell, a més de dedicar-lo per a la producció d’altres bandes.

Des dels seus inicis, Soziedad Alkoholika, no ha parat ni un moment d’actuar per tota Espanya, Amèrica, Europa i el Japó. Amb més de 350.000 discos venuts a Espanya, és un dels grups independents més reconeguts i que més poder de convocatòria té en els seus directes. En l’actualitat, continuen mantenint intacta tota la seua essència original, tant en els seus enregistraments com en els seus irresistibles directes.

DILLUNS 30 de DESEMBRE.

Més info: soziedadalkoholika.com