La nostra història

Després d’un any d’aturada per les dificultats que hem esmentat, el Festivern va tornar a la comarca de la Safor. Primer a Gandia l’any 2010 i després a Tavernes de la Valldigna que ha estat casa nostra fins ara. De fet, des que aterràrem el 2011 a Tavernes de la Valldigna, aquesta ciutat ha vist com es consolidava el festival com la millor proposta per a passar el Cap d’Any. En aquestes darreres edicions hem vist grups com Orxata, Aspencat, Tardor, Auxili, Txarango, La Gossa Sorda, La Raíz, La Pegatina, Arrap, Panoràmix, Voltor, Atzembla, Termofríguds, Feliu Ventura, Bongo Botrako, Los Chikos del Maíz, Odi, Sant Gatxo, Miquel Gil, Pep Gimeno Botifarra, Komfussió, Eskak al Rei,Inèrcia, Smoking Souls, Atupa, Kaoba, Destroi, Les Oques Grasses, Plan B, El Corredor Polonès, Sénior i el Cor Brutal així com Obrint Pas que el 2013 va celebrar el seu darrer concert en elèctric abans de la seua aturada indefinida en una nit molt especial i emotiva. I tot, acompanyat de xarangues, correbars, partides de pilota, torneig de futbet, paelles i vermuts populars que han omplert de festa, màgia i cultura els dies i les nits del Festivern.

L’any 2014 complirem una dècada de vida, i ho celebrarem amb un munt de bandes vingudes des de França, Italia, Galiza i Sardenya. La Gossa Sorda, Banda Bassoti i Los Chikos del Maíz incendiaren l’escenari junt amb el mític Sargento Garcia, Aspencat o Zoo. Tampoc faltaren Auxili, Train too Roots, Va de Bo, Dakidarria, Prozak Soup, La Trocamba Matanusca, La Fistula Valcànica, Frida i Charly Efe & Delagang.

El Festival d’hivern de les comarques centrals valencianes es va allargar, en 2015, des del dia 29 de desembre fins ben entrat el 2016. Una festa molt especial que va tindre, com sempre, el bo i millor del nostre panorama musical: La Gossa Sorda, Aspencat, Atupa, Els Catarres, At-versaris, Oques Grasses, Égalité, Mai Mai, Smoking Souls, PlanB, King Kong Boy, Karraskal, Ítaca Band, Bacora, Assekes compartiren escenari les darreres nits de l’any amb Riot Propaganda, Boikot, Juantxo Skalari i Skakeitan a Tavernes de la Valldigna. A més, Pupil·les Dilatives, Suquet de Rap i Embolicats tampoc s’ho varen voler pedre i ens permeteren gaudir de la seua música en companyia de La Fera Ferotge (Inadaptats), Cesck Freixas i Pau Alabajos.

El Festivern 2013 serà sempre recordat amb estima

El darrer i més emotiu concert en elèctric d’Obrint Pas va celebrar-se sota la nostra carpa el 31 de desembre del 2013 a Tavernes de la Valldigna

El cartell del festival de Cap d’Any per excel·lència va créixer exponencialment

L’edició 2016-2017 Festivern va incrementar amb 10 bandes la seua programació

 

En la 12a edició del Festivern Tavernes de la Valldigna va acollir 35 potents formacions musicals que actuaren entre el 29 i el 31 de desembre de 2016. Los Chikos del Maíz, La Raíz, Auxili, Train To Roots, Pirats Sound Sistema, Ítaca, New York Ska-Jazz Ensemble i Talco compartiren escenari amb Mafalda, PlanB, Dr. Prats, Buhos, Ebri Knight, Mellow Mood o Tremenda Jauria, entre altres grups.