Tavernes de la Valldigna

Tavernes de la Valldigna disposa de dues de les millors platges d’arena del litoral mediterrani, amb sis quilòmetres totals de costa. Tenen un caràcter familiar molt marcat i constitueixen el lloc ideal per a descansar, gaudir del sol i del clima assolellat que caracteritza al País Valencià. A més, en aquest punt de Tavernes de la Valldigna podem gaudir d’una àmplia gamma de restaurants on degustar els menjars típics de la comarca.

Encastada entre muntanyes, Tavernes disposa de multitud de sendes i recorreguts que ens permeten fer rutes amb bicicleta, excursions, senderisme, escalada, ràpel, espeleologia i en definitiva tot tipus d’activitats de muntanya.

La vall forma un paisatge únic amb una vegetació i una fauna característiques. El microclima de la Valldigna fa que els cítrics i les taronges de la zona siguen únics i incomparables pel seu sabor.

Tavernes de la Valldigna és un poble amb una gran història, a la cova del Bolomor s’han localitzat els foguers domèstics més antics de tota Europa. Les visites obligades pel terme comencen per l’església parroquial de Sant Pere Apòstol, del segle XVIII, recentment restaurada i pels tradicionals carrers del voltant. Sense deixar de banda el Calvari, al qual s’arriba per un camí de capelles.

Al costat mateix del Calvari, hi ha un itinerari molt interessant seguint el camí paral·lel al mur de defensa, que recorre la ciutat de cap a cap per la part alta, oferint una vista panoràmica de la població de Tavernes i de bona part de la Valldigna.

Als voltants de Tavernes, tenim el Clot de la Font, un brollador natural situat a pocs quilòmetres del nucli urbà, en la falda de la muntanya de l’Ombria, adequat per a passar un dia en contacte amb la natura i on es celebra cada any el Porrat del dia de la Sang.

L’ermita de Sant Llorenç s’alça en un tossal pròxim al nucli de la població i disposa d’una zona d’esplai. Des d’ací podem fer un recorregut a peu per un camí de terra que ens durà al mirador que ofereix una panoràmica magnífica de tota la costa.

Podeu trobar un plànol amb més informació sobre les zones d’escalada, recreatives, fonts i propostes d’itineraris en el següent botó.

PDF AMB INFO SOBRE
SENDERISME A LA VALLDIGNA

La Valldigna presenta una gran varietat de plats que tenen com a ingredient principal l’arròs. A banda de la paella, hauríem de destacar l’arròs caldós i l’arròs al forn amb panses i cigrons. Com a plats forts, també són molt recomanables el putxero amb pilotes i els pebres farcits.

La carn i l’embotit són un altre apartat fonamental de la gastronomia de la Valldigna. A més de la famosa carn de Barx, tenim una gran varietat d’embotit típic que es pot degustar a la comarca, del qual hem d’esmentar el figatell i el botifarró com a productes típics.

Per a superar el fred de l’hivern, res millor per a esmorzar que la coca de mestall tan pròpia de la zona, i que té tres varietats: cansalada, sardina i embotit.

Entre els dolços, per descomptat els propis de l’època nadalenca: els pastissets de moniato.

Mercats

  • Mercat Municipal, obert de dilluns a dissabte, es poden adquirir tota classe de productes alimentaris de primera qualitat.
  • Mercat Ambulant, els dijous de matí, tot l’any, al voltant del passeig del País Valencià de la ciutat.

Si no vols gaudir de l’acampada del Festivern, ací tens altres opcions per a dormir:

Hotel Valldigna
C/ Metge Grau, 18 (Tavernes).
Tel. i fax: 96.282 10 18

Pensió Avenida
C/ Molí, 2 (Tavernes).
Tel. i fax: 96.282 10 18

Hotel Residència Villa Úrsula
C/ Joanot Martorell, 2 (Platja).
Tel: 96.288 47 67

Pensió Jaime II
C/ Jaume II, 25 (Platja).
Tel: 96.288 40 07

ENLLAÇ A TURISME DE
TAVERNES DE LA VALLDIGNA

Av. la Marina, s/n. (platja)
46760-Tavernes de la Valldigna, València
Tel: 96. 288 52 64

Ajuntament: 96 282 40 15
Centre de salut: 96 282 04 45
Consultori a la platja: 96 288 51 74
Guàrdia Civil: 96 283 75 20
Policia local: 96 282 41 61
Policia local platja: 96 288 40 82

PDF AMB INFO SOBRE
TAVERNES DE LA VALLDIGNA