Nou vídeo i Entrevista a Tremenda Jauria

Tremenda Jauria s’autodefineixen com una “manada de gosses salvatges que udolen i bramen al centre de Madrid”. Tota una declaració d’intencions per part d’un grup que, de segur, no deixarà indiferents a les milers de llobes i llops ferotges que ballaran sota l’envelat del Festivern1617. La seua proposta musical a ben segur serà una màgica sorpresa per a qui encara no les conega. Una trepidant coctelera d’actitud, consciència, cúmbia punk, reggaeton do it yourself, rap activista, kumbiastep, Feminisme tropical i mooolta festa. Aprofitant la seua participació al Festivern d’enguany, i amb la intenció de donar-vos a conèixer aquesta singular proposta, us deixem ací una breu entrevista per tal de conèixer una miqueta més sobre la seua música i filosofia com a banda.

 

A més, aprofitem per presentar-vos el nou vídeo-clip que han extrenat avui dimarts mateix. Ací teniu -quasi en primícia- “Flow Partisano”, potent i mogut hit per ballar com pollastre sense cap. Un tema on ens trobem la col·laboració de Panxo [ZOO], mostra d’eixa bona sintonia entre les escena Tropiko-madrilenya i l’escena fallera combativa.

 

1. Vosaltres sou una de les grates i trencadores propostes sorgides de l’underground i l’escena lligada a moviments socials. Tot apostant per un so arriscat i trencant tòpics -com a mínim al subsòl alternatiu-. Com porteu l’evolució del grup i l’acollida per part del públic? Us esperàveu alguna cosa així quan vau engegar el projecte?
Doncs la veritat és que ni ho esperàvem ni tan sols era als nostres plans… De fet a principi ens auguràvem un camí molt més dur, però no ha estat així per a res: la penya ha agafat el concepte de forma ràpida. I en aquest sentit doncs flipant prou amb que la gent se sàpiga cada vegada més temes i amb la resposta dels i les que ens veuen per primera vegada.
2. Heu tocat ja a València. Què tal l’experiència? Quines propostes de per ací us criden l’atenció, sentiu afinitat,…?
Doncs la primera vegada que vam tocar a València va ser a les Falles Populars i vam flipar, no només pel projecte de Falles Populars que mola a sac, sinó també per la resposta de la gent, era de les primeres vegades que sortíem de Madriz i ens vam sentir com a casa!
És evident que així a nivell de música combativa i amb missatge, a València s’està movent una escena molt important que se sent des de tota la península, i que mola perquè està mobilitzant al voltant de música uns missatges potents, així com persones molt diferents i això és positiu. És l’hòstia també veure grups amb lletres en valencià com Zoo que s’escolten per tota la península.
Per descomptat que sentim afinitat per totes aquestes bandes del País Valencià, de fet hi ha hagut bandes que creiem han aplanat molt el camí perquè un grup com Tremenda Jauria tinga cabuda, bandes com Orxata Sound System o Zoo per exemple. D’altra banda, com sempre ens entristeix l’escassa presència femenina que ens trobem en l’escena. El Diluvi, Mafalda, Atupa o Aspencat són bandes amb les que hem compartit escenari i mola reconèixer en ellxs aquesta empremta identitària de la Terreta.

3. Per al públic que vulga aprofundir en el vostre so: ens recomaneu alguns dels vostres noms de referència per so i filosofia? Què ens podeu comptar de l’escena tropical madrilenya?

Tremenda Jauria és un refregit de moltes influències, no només musicals. Parteix dels moviments socials, el situacionisme, el feminisme o la cultura italiana de les posses i passa per descomptat per la electrocumbia, el reggaeton i molts altres llocs comuns com l’electro, el moombathon, el trap… De per ací, a part dels esmentats abans Orxata i Zoo, ens han relacionat moltes vegades amb Hechos Contra el Decoro que, encara que cada banda té un concepte musical diferent, per filosofia sí podríem sentir-nos properes a elles… Després també tenim moltíssimes referències de bandes que volem i admirem com les Kumbia Queers, Krudas Cubensi, Sara Hebe, etc. Sempre han estat un referent important quan vam començar a caminar el nostre projecte i que trenquen amb l’escena ultramasculinitzada que vivim per ací!
D’altra banda, l’escena Tropikal madrileña està forta gràcies a penya que porten anys lluitant molt, així com de bones i bons DJs que no deixen d’agitar la moguda; gent com Sonidero Mandril que porten anys al peu del canó, o Guacamayo Tropikal… En general, tots els projectes que es mouen al voltant de les conspiracions tropicals, que és una mica el catalitzador de tota aquesta escena Tropikal madrileña… També ens alegra veure que neixen projectes com Candeleros que es llancen al format banda i no veges quin saboraco!!! A poc a poc però fent soroll!

4. Com afronteu el Festivern? Quin valor té per vosaltres tocar en un festi com aquest?Doncs en general és veritat que els concerts a l’hivern ens costen més que a l’estiu: no som molt de fred nosaltres. Però el Festivern es mereix que el donem tot allà i que ens escalfem a cop de maluc!

5. Si voleu afegir alguna cosa més…

Salut i perreo!
_

TREMENDA JAURIA estaran actuant el DIVENDRES 30.