Entrevistem els Mai Mai

Us deixem ací una entrevista que els hem fet als Mai Mai amb motiu de la seua participació a la jornada del dimecres 30 d’aquest Festivern. Mai Mai són una de les grates sorpreses que ha donat l’actual escena musical en valencià, amb una proposta sonora molt personal.

1. Mai Mai sou una proposta ben singular dins el panorama actual de la música en valencià, amb uns referents, estètica i discurs més personal, molt vostre. Com està sent rebuda la vostra proposta?
Des del nostre debut en 2014 les coses han anat molt ràpid. Quan vam començar a assajar en 2012 teníem clar que havíem d’anar en busca del nostre so, partint de referents propis. L’acceptació de la maqueta i la primera cançó ‘Filibusters’ va ser molt bona i va aconseguir cridar l’atenció d’un segell independent. Després de presentar-la vam embarcar-nos en un llarga durada confiant la producció artística a Eric Fuentes, donant com a resultat un disc on experimentem molt: Arribar a Mart. El so arriscat han fet que el disc atragués l’atenció d’un públic més adult, així com de la crítica. Després de presentar aquest estiu les cançons d’aquesta aventura hem decidit posar en pràctica tot el que hem aprés en forma de noves cançons, motivats també pel canvi de formació: ara som un trio. Fruit d’eixe treball és ‘Cançó d’octubre’ i el següent single, que vorà la llum el proper 12 de gener. La rebuda de ‘Cançó d’octubre’ ha sigut sorprenent i estem molt contents del resultat.
 

2. Al vostre disc col·laboren Carla Mourn, Joan Colomo, Èric Fuentes i Sènior, gent que té trajectòries ben interessants, i projeccions fins i tot internacionals. Com van veure la vostra proposta?

Tots es van interessar molt pel que els vam plantejar. Eric Fuentes en va ser el productor i és cosa seua haver aconseguit que Carla Pérez i Joan Colomo passaren per l’estudi a treballar dos cançons. Ha sigut la primera cançó en català de Carla, i li feia especial il·lusió. Colomo va ser impressionant, un vertader privilegi compartir unes hores d’estudi amb ell. Landete ens va fer especial il·lusió, volíem una veu amb autoritat al rock valencià i tot i no passar per l’estudi vam poder fer amb ell la segona veu de ‘Corre’. Cadascuna de les col·labos del disc ens ha enriquit molt. Ara ens queda poder fer-ne alguna en directe! 
 

 

3. Com encareu el concert del Festivern?
Encarem el Festivern conscients que és una grandíssima oportunitat. Acabem de canviar la formació a trio, i encara estem experimentant arranjaments, testant seqüències de teclat (sempre ens ha interessat introduir teclat d’alguna manera), però tenim moltes ganes de gaudir de l’escenari del Festivern i poder estrenar davant d’un gran públic el nou directe, així com ‘Cançó d’octubre’. Aprofitarem també per a regalar en viu la nostra nova cançó, que no publicarem fins al proper 12 de gener.
 

 

4. Com veieu el panorama actual de la música en valencià? Quin paper juguen festivals com el Festivern?
El veiem molt interessant. Més viu que mai, i amb moltíssimes propostes interessants. Nosaltres estem enamorats de propostes d’alguns grups col·legues com Smoking Souls o Tardor, i estem al loro dels prometedors nous treballs de Meteor i L’Home Brut. Que hi haja festivals com el Festivern, el Feslloch i molts altres que donen lloc a aquesta nova corrent de rock valencià i altres estils ajuda a enriquir el panorama, i també a fer-lo més crític. Així que llarga vida al Festivern i a la nostra música!

_

MAI MAI actuen: DIMECRES 31 | 19 Hores.