Entrevistem Mash Masters

Mash Masters

Des de fa cinc anys el col·lectiu Mash Masters exhibeix la seua passió per la música jamaicana i caribenya a festes, clubs i espais alternatius d’arreu el territori. Nascuts a la capital de la Plana, aquest projecte musical engegat per quatre col·leccionistes de vinils, beu del Funk, el Soul, el Reggae, l’Ska, la Samba o la Cumbia, entre d’altres, permetent a tots aquells que assisteixen a una de les seues sessions gaudir dels seus propis mash up’s, que han arribat a ser publicats en recopilatoris europeus especialitzats. Una proposta fresca que s’ha vist enriquida amb l’incorporació de les rimes del MC Borja Calmoso, que ha derivat en la creació de temes propis. A ben segur no us decebran. Us convidem a que els conegueu una mica més des d’aquest espai per anar calfant de cara a la seua actuació.

1. Com sorgeix el projecte Mash Masters? 

El projecte sorgeix arran de l’organització de la festa de la revetlla de Sant Joan de l’any 2012, en la qual els membres originals de Mash Masters estàvem implicats en l’esdeveniment i també hi participàvem com a punxadiscos. Aquella nit és va fer evident una complicitat musical que transcendia l’àmbit estricte de la música jamaicana -d’arrel clàssica- en el que portàvem anys implicats, de manera que entre les bromes d’aquella nit vam decidir iniciar aquest projecte.

2. Porteu ja un bon temps rulant amb Mash Masters per les comarques i festis de Castelló (Rototom, MaigdiGrass, Bestialc, festes alternatives,…) i festis de Barcelona amb molt bona acollida. Tanmateix cap al sud de la Plana no heu baixat molt. Com encareu el bolo del Festivern? Que es pot trobar la gent que encara no us coneix? 

És cert que hem estat poc per les comarques centrals i del sud del País Valencià, malgrat que sempre hem comptat amb el suport dels amics de Bredda, del Juanita o dels supporters incondicionals de la Ribera i la Costera. De cara al bolo del dissabte 30 al Festivern esperem ser capaços de fer ballar al públic amb la nostra selecció i les rimes de Calmoso, que és sempre el nostre objectiu. Som conscients que resulta difícil que una sessió funcione davant de milers de persones (més encara si t’allunyes del EDM), però és un repte que tenim ganes d’afrontar i esperem que la nostra mescla de ritmes que va des del reggae al hip-hop, passant per la música llatina, faça ballar al personal.

3. A banda de Mash Masters, alguns de vosaltres esteu implicats en altres projectes musicals. Ens podeu parlar una mica d’aquests altres projectes, així com recomanar altres propostes interessants de la Plana. 

Borja aka Calmoso -el nostre mc- és l’alma mater del projecte Calmoso & the Black Fang, un projecte de hip hop amb bases funk, soul i tocs latin interpretats per una banda de músics d’un nivell brutal. És un projecte que esperem tingue el recorregut i reconeixement que mereix. D’altra banda, tembé tenim a Kike fent punk amb els Rebel Minds. Per últim, a banda de punxar per a Mash Masters, a títol individual també se’ns pot trobar a alguns de nosaltres seleccionant vinils en festes de música negra, sixties, weekends escuteristes… Recomanacions a la Plana hi ha de tots els colors: dintre de l’escena de la Plana Tropikal Crew tenim bandes com Contratempo (recentment disolts per desgràcia) o Bandits que son autèntics referents, també molts sounds com Bambiriling amb Paupa Man, i segells com Jamaican Memories picant pedra. Fora d’aquesta escena tropikal castellonenca hi ha projectes com el de Talps, Égalité o Orgull de Classe que mereixen molt la pena.

4. Com veieu el panorama actual de la música en valencià? Quin paper juguen festivals com el Festivern? 

No som molt favorables al terme “música en valencià” com a categoria, malgrat la funcionalitat comunicativa que puga tindre. Però contestant a la pregunta, la música al País Valencià -siga en valencià o no- gaudeix de molt bona salut. Des del sud d’Alacant al nord de Castelló hi ha infinitat de projectes, i molt diversos en quant al gènere, que estan tenint un impacte notable a nivell estatal. Els festivals són per suposat una evidència d’aquest èxit, i la bona salut dels mateixos significa que hi ha un interés per la música en directe i pels nous projectes que naixen. Celebrem que festivals com el Festivern continuen creixent cada any.

_______________

MASH MASTERS actuen dissabte 30 de desembre

Més info: Mash Masters