El llibre del Sankt Pauli al Festivern

st. pauli
Un altre futbol és possible
Dins l’agenda d’activitats programades aquest Festivern, us convidem a la presentació del llibre“SANKT PAULI: Un altre futbol és possible” (editorial Tigre de Paper). Serà el divendres 29 de desembre, a les 16:00 hores a la Casa de la Cultura de Tavernes.

Els seus autors, l’historiador Carles Viñas i l’advocat laboralista Natxo Parra, ens acostaran a la trajectòria i filosofia del St. Pauli: a la seua manera d’entendre l’esport i el seu arrelament al barri, a la comunitat, a l’entorn quotidià. Una metàfora social d’una ciutat, Hamburg, i d’un país. Però res és idíl·lic. Tampoc el St. Pauli, un club que transita pel futbol professional abordant les contradiccions pròpies del futbol modern actual on el negoci tot ho impregna. Victòries i derrotes es barregen amb episodis de lluites socials i reivindicacions obreres, de resistències al nazisme i manifestacions ecologistes i antinuclears. Ascensos i descensos, ocupacions d’habitatges, apoderament popular, creació de la Bundesliga, gentrificació, cultura de graderia, antiracisme, antisexisme i antifeixisme -cal recordar que el Sankt Pauli és l’únic equip al món que es defineix estatutàriament com a antifeixista, contrari a qualsevol forma de discriminació-.

A ben segur disfrutareu d’una bona estona aprofundint en la trajectòria d’aquest equip, des de la veu dels autors, tots dos apassionats d’aquest singular equip d’Hamburg, així com connectats amb la música i els moviments socials.

_______________

SANKT PAULI, un altre futbol és possible
Natxo Parra i Carles Viñas
Amb pròleg de Xavi Sarrià, Guida Maymó i Deniz Naki.
Edita: Tigre de Paper, 2017

_______________

PRESENTACIÓ
divendres 29 de desembre | 16:00 hores | Casa de la Cultura de Tavernes.